Gravidbilder.

Jag och Pontus skulle ta gravidbilder hos en privatfotograf, men det har inte blivit av. Pontus skulle "bara" träna på gymmet först. Tror ni det blev av? Nehe du. Så här om dagen tog jag saken i egna händer och tvingade han att ta kort här hemma. Blir ju inte alls lika bra, men då får man ju någon bild på oss och magen iaf. Inte lätt att springa mellan kameran och Pontus, men jag försökte iaf. Märks att det var längesen man fotade, och redigerade för den delen.. Men men, alltid något! Tog en massa kort, men har bara redigerat 3 bilder. Tycker inte dom blev superbra, men dom får duga. ;)






Inte långt kvar.

Nu är det inte alls långt kvar. Bara några dagar..

Vi har spenderat mycket tid på förlossningen dom senaste 2 veckorna. Bebisens rörelser har upphört helt. Så vi är uppe på regelbunden kontroll på förlossningen så dom kollar att bebis mår bra, vilket den gör. Dom upptäckte även att bebisen är 20% större för sin vecka. Det vill säga, den är antagligen äldre än vad man tidigare sagt. Så nu kan den ploppa ut när som helst. Läskigt! Men konstigt nog är jag inte ett dugg nervös. Jag vet att hela mitt liv kommer att ändras, men ändå så är jag lugn. Så skönt. Men det kanske ändras när man väl ligger på förlossningen.

Har varit hos Johanna några gånger nu och träffat henne och Freddes lilla Sanna. Hon är så söt så. Jag hoppas också min är lika liten och söt. Hoppas inte på en stor bebis, jag vill ha en liten bebis. ;) Men dom tror jag har en stor bebis magen, med tanke på att den är 20% förstor. Men dom kan ju mäta fel också. Vi får se. Tiden ger svar.



Magen vecka 37 (36+2). Är rätt stor nu, eller? ;)


Vi har även haft Alex och hennes lilla Nellie över. Dom sov över från fredag till lördag. Nellie fick inviga lite av våra bebissaker. Vagnen, babysittern och vaggan. Så jag fick dra runt lite på Nellie i vår vagn. Kändes skumt att gå med vagn. Men det kändes inte mer än så. Kopplar nog inte eftersom det inte var min bebis som låg i vagnen. Sedan är Nellie snart 5 månader, så hon är ju "stor". ^^ Passade på Nellie under natten så Alex fick sova i fred. Inte för att hon bad mig, men jag tänkte vara lite snäll. Hon hade inte fått sova på ett par nätter för Nellie hade sovstrejkat. Så Alex fick sova en hel natt, tror hon var rätt nöjd med det. ;)

Idag lyckades jag med en mindre bra sak. Jag var jävligt klantig. Ja jag vet, inget ovanligt att jag är klantig. Men jag lyckades med en sak jag inte gjort tidigare (konstigt nog). Jag hade sönder min iPhone.. Jag skulle precis gå upp till Moa och Niklas, och precis utanför deras port tappade jag mobilen i marken. Det har jag gjort flera gånger förut och det har inte varit något speciellt med det. Men nu sprack hela jäkla displayen. Jag suckade bara och gick upp till dom. I vanliga fall skulle jag blivit rosenrasande och svurit som en galning. Men jag suckade bara. Skönt ändå, inte kul att vara sur/arg liksom. Det löser sig ju. Ska kolla upp vad en lokal affär tar för att byta display, annars får jag ringa försäkringsbolaget. Om dom vill ta på sig det, vilket jag hoppas. Vi har ju drulletillägg så.

Det var direkt inte den extrautgiften jag behövde just nu. Med tanke på att jag ska betala håret på 4000. Detta är ju 1500 till. Och vi ska bli föräldrar vilken dag som helst. Plus att jag får dålig lön denna månad. Suck. Har några tusen undanlagda, så vi får se hur mycket jag kan/vill ta av dom. Surt och spräcka dom liksom. Pontus har iofs också lite undanlagt så kanske kan låna av honom. Jag ringde mamma och sa "Jag vet vad jag önskar mig i födelsedagspresent nu. Jag kraschade just mobilen så jag behöver pengar att laga den för". Haha, kom ju lägligt. :p Fyller ju den 2:a november. 10 dagar kvar. Shit. Jag hinner nog bli mamma innan jag fyller 23. Spolar man tillbaka tiden ett år hade jag inte trott att mitt liv skulle se ut såhär efter ett år. Men jag gillar det. Ska bli spännande detta.

Det känns dock jättekonsigt att inte jobba. Slutade jobba i torsdags. Går på mammaledighet på måndag. Jag klättrar redan på väggarna. Haha. Jag försöker hålla mig så sysselsatt som möjligt. Orkar inte sitta hemma och bara glo tv. Det spyr jag på. Som tur är har jag haft dagarna fullplanerade. Idag har jag kikat på ny bil med mamma och Anders. Sedan var jag somsagt hos Moa och Niklas från 2 till 6. Några från Twitter kom förbi och fikade, även min karl var med. Sedan åkte jag och Pontus vidare till Johanna en sväng. Hämtade sömntabletter av henne. Hon fick dom innan hon födde, för hon skulle kunna sova om nätterna. Hon hade en hemsk foglossning som plågade henne. Hon hann dock bara använda någon, för sedan gick ju vattnet. ;) Jag tänkte ta någon dag nu så jag kan få sova ut en hel natt. Har problem med att sova, vaknar hela tiden. Vrider och vänder mig. Har haft så till och från, gravid eller inte. Så vill kunna sova och vara utvilad till förlossningen när den väl är dags.


Såhär långhårig blev jag förresten. Är inte van med det än, men det kommer. ;)



Nej, nu ska jag mysa ner mig framför tvn sedan sova. Natti. :-*

Grattis Johanna&Fredde!

Igår vid 21.00 smsade jag med Johanna, som hade gått över tiden med 8 dagar. Mitt under smskonversationen skriver hon att hon tror att sin slempropp hade gått precis. Men hon var inte riktigt säker, för den var inte brunaktig. Jag svarade att den är nog inte det alla gånger. Så skrev jag även att för min kusin hade slemproppen gått, sedan kom vattnet strax därefter. 5 minuter senare får jag ett sms: "Vattnet gick precis". Dom åkte upp till förlossningen direkt, hon skulle höra av sig om dom fick åka hem. Hörde jag inget, blev dom inlagda. Du får ändå inte ha på mobilen på förlossningen i Eskilstuna, för den ligger på samma våning som operationen osv, har jag för mig att det var.. Hela natten har jag drömt om Johanna och hennes förlossning. Jag har vaknat ett antal gånger för att kika på mobilen ifall någon skickat sms. Men inget hade hände. Vid 6 kunde jag inte sova längre, och skickade ett sms till Johanna där jag skrev att jag tänkte på henne. Vid kvart över 6 kommer ett mms. Dom hade fått en dotter kl 01.21 inatt. JAG VISSTE DET! ;D Kände på mig att dom skulle få en dotter. :) Och jävlar vad snabbt det måste gått för dom. Vid 9 gick vattnet, tjugo över 1 var hon ute. Skönt ändå, slippa ligga och ha ont i flera flera flera timmar. Har dock inte hört något av henne idag, men hon har ju fullt upp med lilla tösen. :) Antar att dom är bra lyckliga nu!

SÅ... GRATTIS TILL DOTTERN! <3


En annan har 33 dagar kvar, sedan är det min tur, säger dom. Dock tror jag inte vår bebis kommer hålla tiden. Jag tror också att jag kommer gå över. Har jag tur slipper jag det, och har jag ännu mer tur kommer den innan. Jag ligger över min kurva, så bebis kanske är äldre än vad vi tror att den är. Så då kanske den bestämmer sig för att ploppa ut tidigare. Den är iaf fixerad och startklar, så det är ju bara att vänta..

Jag hatar att vänta! :p


Just nu sitter jag på Pontus kontor och väntar att klockan ska bli 5. Då är det dags för jobb. Torsdagen den 27e har jag skrivit in som min sista arbetsdag, efter det blir det bara att sitta hemma och vänta. Eller ja, jag tänker inte sitta hemma och vänta, då går det fan segt.. :P Den senaste tiden har jag varit väldigt aktiv. Jag har umgåts väldigt mycket med Moa och hennes karl. Sedan har jag varit på Tweetup (folk från Twitter träffas och umgås/käkar) och hittat på andra saker. Jag orkar inte sitta hemma om dagarna, jag är så trött på det. Det enda man kan göra är ju städa, tvätta eller typ sitta framför tvn eller datorn. Det har jag gjort alldeles för mycket. Det blir väldigt ofta fika på stan, och det märks på kontot. Haha! Från att aldrig spendera pengar, försvinner det nu en hel del på fika och mat på stan. :P Inte bra. Med tanke på att min lön kommer dras ner nu, när jag inte jobbar lika mycket. Så jag måste verkligen hålla i pengarna. Det är inte så bra för min plånbok att det är Strängnäs Marknad på lördag.. xD Då kommer det också gå åt pengar. ;p

Och på måndag kommer det försvinna 4000 från mitt konto. På en sak som jag tänker unna mig själv. Jag ska fixa håret. Det ska klippas och sättas i löshår. Woho! Dom ska sätta i ca 100 kreatinslingor på mig. Hoppas jag passar i långt hår, har ju inte haft det på flera år. Jag hade alltid långt hår som liten, sedan hade jag i löshår när jag tog studenten. Men det hade jag inte alls i länge, plus att man såg verkligen att det var löshår. Detta kommer bli snyggt, och se äkta ut, eftersom det är professionellt gjort. Ingen i min familj vet om det, förutom min låtsaspappa. Jag ringde och frågade om jag kunde låna det av honom, så slapp jag ta av mina sparpengar ifall det nu skulle bli strul med mammapenningen i början, eller om man måste akuthandla något till bebis. Jag varken tror eller hoppas det, men alltid lika bra att vara på den säkra sidan. Ja.. Jag längtar till måndag! :) Halv 1 smäller det! Håll tummarna för att det ska bli bra! Mitt hår har blivit så torrt och fult sedan jag blev gravid. Jag har inte tappat hår, men det har däremot gått av eftersom det varit så torrt. Dom trodde inte att löshåret skulle släppa under förlossingen, eftersom jag inte tappat hår innan. Däremot så kunde det släppa lite när jag ammade. Men då skulle jag bara komma tillbaka så fick dom sätta tillbaka dom slingorna som lossnade isf. Och det känns ju bra att man har den säkerheten. Vill inte slänga 4000 i sjön liksom. Det kan ju vissa tycker jag gör ändå, men iaf.. :p

Om 20 minuter ska jag resa på röven och gå till jobbet. Jobbet är bara några minuter bort, eftersom Pontus och hans pappa har kontoret på stan. Rätt skönt att vara här. Jag är stammis här. Jag borde nästan få ett eget kontor. ;) Det finns ju ett ledigt, så varför inte. ;D Haha. Nej, men jag och Pontus har våra planer på vad jag kanske kommer göra i framtiden. ;) Jag skojade med Pontus imorse och sa att jag kan bli en bebismaskin, och fick svaret "Ja, vi vet ju inte om vi vill ha nästa på en gång". Då kontrade jag med "Eller så slår jag ihop benen föralltid!" ;D Man får se vad som händer i framtiden. Man vet aldrig. Det löser sig.


Nej, snart dags att gå till jobbet. Tjohejs. :-*

RSS 2.0